Obsah:

Je hrudka v mé rakovině krku?
Je hrudka v mé rakovině krku?

Video: Je hrudka v mé rakovině krku?

Video: Je hrudka v mé rakovině krku?
Video: Rakovina krku (PD MIX) 2024, Červenec
Anonim

A kus v krk může být známkou štítné žlázy rakovina . Nebo to může být způsobeno zvětšenou lymfatickou uzlinou. Otok jedné nebo více lymfatických uzlin v krk je častým příznakem hlavy a rakovina krku , včetně úst rakovina a slinná žláza rakovina . Hrudky které přicházejí a odcházejí nejsou obvykle způsobeny rakovina.

Také se zeptal, co by to mohla být boule na krku?

Nejčastější hrudky nebo otoky jsou zvětšené lymfatické uzliny. Tyto umět být způsobeno bakteriálními nebo virovými infekcemi, rakovinou (malignitou) nebo jinými vzácnými příčinami. Oteklé slinné žlázy pod čelistí smět být způsobeno infekcí nebo rakovinou. Hrudky ve svalech krk jsou způsobeny zraněním nebo torticollis.

Také vím, kdy bych se měl starat o hrudku v krku? Většina bulky na krku nejsou škodlivé. Většina z nich je také benigních nebo nerakovinných. Ale a krční boule může být také známkou vážného stavu, jako je infekce nebo rakovinný bujení. Pokud máte a krční boule , váš poskytovatel zdravotní péče by měl rychle to vyhodnotit.

Také vím, jak poznám, zda má bulka na krku rakovinu?

Rakovina hlavy a krku: Příznaky a příznaky

  1. Otok nebo vřed, který se nehojí; toto je nejčastější symptom.
  2. Červená nebo bílá skvrna v ústech.
  3. Boule, hrbol nebo hmota v oblasti hlavy nebo krku s bolestí nebo bez bolesti.
  4. Trvalá bolest v krku.
  5. Nečistý zápach z úst, který nelze vysvětlit hygienou.
  6. Chrapot nebo změna hlasu.
  7. Nosní obstrukce nebo přetrvávající nosní kongesce.

Jak poznáte, že bulka je rakovina?

Jediný způsob, jak to potvrdit zda je cysta nebo nádor rakovinný je nechat jej biopsovat lékařem. To zahrnuje chirurgické odstranění některých nebo všech kus . Pod mikroskopem se podívají na tkáň od cysty nebo nádoru šek pro rakovina buňky.

Doporučuje: