Jaký je pravý horní kvadrant břicha?
Jaký je pravý horní kvadrant břicha?

Video: Jaký je pravý horní kvadrant břicha?

Video: Jaký je pravý horní kvadrant břicha?
Video: Topografie břicha 2024, Červen
Anonim

Nejvyšší čtvrtina na pravé straně je váš pravý horní kvadrant (RUQ). RUQ obsahuje mnoho důležitých orgánů, včetně částí vašich játra pravá ledvina, žlučník, slinivka břišní , a tlustého a tenkého střeva.

Také, co způsobuje bolest v pravém horním kvadrantu břicha?

Seznam potenciálu příčiny z bolest v pravém horním kvadrantu je dlouhý: apendicitida. Cholangitida (zánět žlučovodů) Gastritida (zánět výstelky žaludku)

Za druhé, jaké orgány jsou v pravém horním kvadrantu? Pravý horní kvadrant. Orgány nalezené v tomto kvadrantu zahrnují: játra , žlučník , duodenum, horní část slinivky břišní a jaterní flexe tlustého střeva. Bolest v pravém horním kvadrantu může naznačovat hepatitidu, cholecystitidu nebo tvorbu peptického vředu.

Jaká je tedy bolest v pravé horní části břicha pod žebry?

Játra bolest je cítit v vpravo nahoře oblast břicho , prostě níže the žebra . Obvykle je to matné, vágní bolest ačkoli to může být někdy docela závažné a může způsobit bolest zad. Někdy to lidé vnímají jako bolest v že jo rameno.

Jaké orgány jsou na pravé straně žaludku?

Břicho je oblast mezi hrudníkem a pánví. Obsahuje životně důležité orgány podílející se na trávení, jako je střeva a játra. Nižší že jo část břicha obsahuje část tlustého střeva a že jo vaječník u žen.

Doporučuje: