Jak krev vstupuje do glomerulu?
Jak krev vstupuje do glomerulu?

Video: Jak krev vstupuje do glomerulu?

Video: Jak krev vstupuje do glomerulu?
Video: Jak vyrobit umělou krev 2024, Červenec
Anonim

The glomerulus je chomáč malých krev cévy zvané kapiláry umístěné v Bowmanově kapsli v ledvinách. Glomerulární mezangiální buňky strukturně podporují trsy. Krev vstupuje kapiláry glomerulus jedinou arteriolou zvanou aferentní arteriola a opouští eferentní arteriolu.

Jak v tomto ohledu krev vstupuje a opouští glomerulus?

Krev proudí do ledvin ledvinovou tepnou a vstupuje the glomerulus v Bowmanově kapsli. Po průchodu aferentní arteriolou se filtruje krev vstupuje vasa recta. Krev opouští ledviny ledvinovou žílou.

Stejně tak, jak je krev filtrována v glomerulech? The glomerulus filtruje vaše krev Tak jako krev vtéká do každého nefronu, vstupuje do shluku drobných krev plavidla-the glomerulus . Tenké stěny glomerulus nechte menší molekuly, odpady a tekutiny-většinou vodu-projít do tubulu. Větší molekuly, jako jsou proteiny a krev cely, zůstaňte v krev plavidlo.

Podobně, jak se krev dostává do nefronu?

Krev proudí dovnitř a ven z glomerulu drobnými tepnami zvanými arterioly, které dosahují a opouštějí glomerulus otevřeným koncem kapsle. V renálním tělísku filtruje tekutina z krev v glomerulu přes vnitřní stěnu kapsle a do nefron trubička.

Co se děje v glomerulech?

Proces, kterým glomerulární filtrace nastává se nazývá renální ultrafiltrace. Síla hydrostatického tlaku v glomerulus (síla tlaku vyvíjeného z tlaku samotné cévy) je hnací silou, která vytlačuje filtrát z kapilár a do štěrbin v nefronu.

Doporučuje: