Co je faktor ABO a Rh?
Co je faktor ABO a Rh?

Video: Co je faktor ABO a Rh?

Video: Co je faktor ABO a Rh?
Video: Bloedgroepen 2024, Červenec
Anonim

Možný ABO krevní skupiny zahrnují O, A, B nebo AB. The Rh antigen je další sloučenina, která může nebo nemusí být přítomna na povrchu červených krvinek. The Rh test určuje, zda je tato konfigurace přítomna (" Rh -pozitivní ") nebo chybí (" Rh - záporný ") na krvinkách jedince.

Navíc, co je ABO a Rh?

Krevní skupina ( ABO / Rh ) Krevní typizace se používá k určení krevní skupiny jednotlivce, ke zjištění, zda je osoba krevní skupinou A, B, AB nebo O a zda je Rh pozitivní nebo Rh záporný. Jaké jsou krevní skupiny? Krevní skupiny jsou založeny na antigenu na povrchu červených krvinek.

co znamená skupina ABO? ABO seskupení je test prováděný za účelem zjištění jednotlivce krev typ. Vychází z předpokladu, že jedinci mají antigeny na červeném krev buněk (červených krvinek), které odpovídají čtyřem hlavním krevní skupiny : A, B, O a AB.

Kromě toho, co je Rh faktor a proč je důležitý?

Rh faktor je krevní protein, který hraje klíčovou roli v některých těhotenstvích. Lidé bez Rh faktor jsou známé jako Rh negativní, zatímco lidé s Rh faktor jsou Rh pozitivní. Pokud žena, která je Rh negativní je těhotná s plodem, který je Rh pozitivní, její tělo si vytvoří protilátky proti krvi plodu.

Jak se určují krevní skupiny ABO a Rh?

Test na určit vaše krevní skupina je nazýván ABO psaní na stroji. Vaše krev vzorek se smíchá s protilátkami proti typ A a B. krev . Poté se vzorek zkontroluje, zda je nebo není krev buňky drží pohromadě. Li krev buňky drží pohromadě, to znamená krev reagoval s jednou z protilátek.

Doporučuje: