Co je mandibulární jamka?
Co je mandibulární jamka?

Video: Co je mandibulární jamka?

Video: Co je mandibulární jamka?
Video: Vídeňský zákusek - recept / @Jana C. 2024, Červen
Anonim

The mandibulární jamka je dutina v spánkové kosti, která umožňuje interakci s mandibulární kondyl . The mandibulární jamka spánkové kosti hraničí vpředu s kloubním tuberkulem a od zevního zvukovodu je oddělena bubínkovou částí kosti na zadní straně.

Podobně se můžete ptát, jaký proces se spojuje s dolní čelistí?

Temporomandibulární kloub je synoviální kloub, kde je hlavice dolní čelist se kloubí s dolní čelistí (glenoid fossa ) a kloubní eminence spánkové kosti.

Za druhé, jaká struktura leží mezi mandibulární jámou a kondylem? Unikátní vlastnost temporomandibulárního kloubu je kloubní ploténky. Disk je složená z husté fibrokartilagenní tkáně, která je umístěný mezi vedoucí mandibulární kondyl a glenoid fossa spánkové kosti.

Co je tímto způsobem mandibulární kondyl?

n kondyl o ramusu dolní čelist která se kloubí s lebkou. Synonyma: kondylární proces, kondyloidní proces Typ: kondyl . kulatý hrbolek na kosti, kde tvoří kloub s jinou kostí.

Co je fossa v anatomii?

s?/; množný fossae (/ˈF? Siː/nebo/ˈf? Sa?/); z latiny fossa “, příkop nebo příkop) je prohlubeň nebo prohlubeň, obvykle v kosti, například v hypofýze fossa (deprese ve sfénoidní kosti). Některé příklady zahrnují: V lebce: lebeční fossa . Přední lebeční fossa.

Doporučuje: