Co je průměrné skóre T?
Co je průměrné skóre T?

Video: Co je průměrné skóre T?

Video: Co je průměrné skóre T?
Video: Неуловимые мстители (приключения, реж. Эдмионд Кеосаян, 1966 г.) 2024, Červenec
Anonim

T - skóre . T - skóre jsou dalším typem standardizovaných skóre , kde je 50 průměrný , a asi 40 až 60 je obvykle považováno za průměrný rozsah.

Co je v tomto ohledu normální skóre T?

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO): A T - skóre -1,0 nebo vyšší je normální hustota kostí. A T - skóre mezi -1,0 a -2,5 znamená, že máte nízkou hustotu kostí nebo osteopenii. Příklady jsou T - skóre -1,1, -1,6 a -2,4. A T - skóre -2,5 nebo nižší je diagnóza osteoporózy.

Podobně, co znamená skóre T a skóre Z? Skóre DEXA je nahlášeno jako " T - skóruje “a„ Z - skóre . " T - skóre je srovnání hustoty kostí člověka s hustotou zdravého 30letého člověka stejného pohlaví. The Z - skóre je srovnání hustoty kostí člověka s hustotou kostí průměrného člověka stejného věku a pohlaví.

V této souvislosti, jaké je T skóre pro těžkou osteoporózu?

A T - skóre mezi −1 a −2,5 znamená, že máte nízkou kostní hmotu, i když ne tak nízkou, aby bylo možné ji diagnostikovat osteoporóza . A T - skóre −2,5 nebo nižší znamená, že máte osteoporóza . Čím větší záporné číslo, tím více těžké the osteoporóza.

Jak zjistíte skóre T?

Výpočet t skóre je opravdu jen převod ze z skóre na t skóre , podobně jako převod Celsia na Fahrenheita. Vzorec pro převod z skóre do t skóre je: T = (Z x 10) + 50. Ukázková otázka: Uchazeč o zaměstnání skládá písemný test, kde průměr skóre je 1026 a standardní odchylka je 209.

Doporučuje: