Co je syndrom prvního žebra?
Co je syndrom prvního žebra?

Video: Co je syndrom prvního žebra?

Video: Co je syndrom prvního žebra?
Video: Mobilizace při bolesti žeber, šíje, blokádě hrudní páteře, a migrénách 2024, Červenec
Anonim

Hrudní vývod syndrom je skupina poruch, ke kterým dochází, když krevní cévy nebo nervy v prostoru mezi vaší klíční kostí a vaší první žebro ( hrudní výstup) jsou stlačeny. To může způsobit bolest v ramenou a krku a necitlivost prstů.

Lidé se také ptají, jaké je první žebro?

Popis. The první žebro je nejvyšší z dvanácti žebra . Je to atypické žebro a je důležitým anatomickým orientačním bodem. Je to jedna z hranic horní hrudní clony. The žebra tvoří hlavní strukturu hrudní klece, která chrání hrudní orgány.

Navíc cítíte své první žebro? Budeš všimněte si první žebro je v kufru dost vysoko. To lze nejsnáze najít stisknutím dolů vaše horní past, za klíční kost, zavřete na krk. The první žebro ano nevypadá příliš okouzlující. Svaly scalene, které pocházejí z krční páteře, končí připojení na the první žebro.

Kromě toho, je syndrom hrudního vývodu vážný?

Syndrom hrudního vývodu (TOS), skupina stavů, které mohou vyvíjet tlak na tepny, žíly a nervy v horní části hrudníku, mohou způsobit příznaky jako bolest , chlad a necitlivost v paži a ruce. I když tento stav není život ohrožující, může vést ke komplikacím, pokud se neléčí.

Proč mě bolí první žebro?

Hrudní outlet syndrom je skupina poruch, ke kterým dochází při vstupu krevních cév nebo nervů the prostor mezi vaší klíční kostí a vaší první žebro ( hrudní vývod) jsou stlačený. Tento umět způsobit bolest v ramenou a krku a necitlivost v prstech.

Doporučuje: