Kde žije Corynebacterium Diphtheriae?
Kde žije Corynebacterium Diphtheriae?

Video: Kde žije Corynebacterium Diphtheriae?

Video: Kde žije Corynebacterium Diphtheriae?
Video: Дифтерия - C. diphtheriae (дифтерийная палочка), причины, симптомы, диагностика, лечение 2024, Červenec
Anonim

Corynebacterium diphtheriae je tyčinkovitá, grampozitivní, nevytvářící spory a nepohyblivá bakterie. Ačkoli geografický výskyt této choroby je celosvětově, to je vyskytují se hlavně v tropických oblastech a zaostalých zemích.

Kromě toho, kde lze nalézt Corynebacterium?

Bakterie je obecně nalezeno v mírných pásmech, ale také může být nalezeno v jiných částech světa. Nedipteriální Korynebakterie jsou v přírodě všudypřítomné a běžně se vyskytují nalezeno v lidské sliznici a kůži.

Navíc je Corynebacterium Diphtheriae pohyblivá? Corynebacterium diphtheriae je grampozitivní, ne pohyblivý , aerobní a tyčinkovitá bakterie, která způsobuje záškrt . Byly rozpoznány čtyři hlavní poddruhy: C. záškrt mitis, C.

Kde se v tomto ohledu v těle nachází záškrt?

diphtheriae typicky sídlí v horních cestách dýchacích a přenáší se z člověka na člověka kapénkami a blízkým fyzickým kontaktem. Přenos je usnadněn tlačenicí a špatnými socioekonomickými podmínkami. Kožní forma záškrt způsobené C. ulcerans je běžné v tropických zemích.

Jaká nemoc je způsobena Corynebacterium?

Záškrt je infekční způsobená nemoc bakteriálním mikroorganismem známým jako Corynebacterium diphtheriae. jiný Corynebacterium druh může být zodpovědný, ale to je vzácné. Některé kmeny této bakterie produkují toxin a je to právě tento toxin příčiny nejzávažnější komplikace záškrtu.

Doporučuje: