Co jsou reagencie pro stanovení krevních skupin?
Co jsou reagencie pro stanovení krevních skupin?

Video: Co jsou reagencie pro stanovení krevních skupin?

Video: Co jsou reagencie pro stanovení krevních skupin?
Video: BIO 13 - Dědičnost krevních skupin 2024, Červen
Anonim

Činidla pro krevní skupiny jsou řešení, která lze použít k určení ABO , Rhesus, Kell a MNS krev skupiny Tyto klasifikace lidí krev všechny jsou založeny na přítomnosti nebo nepřítomnosti určitých antigenů na povrchu červené krev buňky.

Podobně se můžete zeptat, jak provádíte krevní skupinu?

Zkouška k určit vaše krevní skupina je nazýván ABO psaní . Vaše krev vzorek se smíchá s protilátkami proti typ A a B. krev . Poté se vzorek zkontroluje, zda je nebo není krev buňky drží pohromadě. Li krev buňky drží pohromadě, to znamená krev reagoval s jednou z protilátek.

Kromě výše uvedeného, jaký je princip ABO krevní skupiny? Zásada : The ABO a Rh krevní skupiny systém je založen na aglutinační reakci. Když červená krev buňky nesoucí jeden nebo oba antigeny jsou vystaveny odpovídajícím protilátkám, které vzájemně interagují za vzniku viditelné aglutinace nebo shlukování.

Kromě toho, co je anti a anti B a anti D?

The Anti-A, Anti - B a Anti -A, B reagenty se používají při stanovení červených krvinek ABO krevní skupina. The Proti - D činidla: Proti - D , Proti - D (PK 1), Proti - D (PK 2), se používají k určení typu Rh. Používají se k detekci přítomnosti D (Rh) antigen na povrchu lidských červených krvinek.

Jaké jsou různé typy krve?

Člověk krev je seskupen do čtyř typy : A, B, AB a O. Každé písmeno odkazuje na druh antigenu nebo proteinu na povrchu červené krev buňky. Například povrch červené krev buňky v Typ A krev má antigeny známé jako A-antigeny.

Doporučuje: