Co je inspirační a exspirační rezervní objem?
Co je inspirační a exspirační rezervní objem?

Video: Co je inspirační a exspirační rezervní objem?

Video: Co je inspirační a exspirační rezervní objem?
Video: VIDEO: Naše bezpečnostné služby nie sú schopné ochrániť Hegera, ale Naď ide posielať.... 2024, Červenec
Anonim

The exspirační rezervní objem (ERV) je dodatečné množství vzduchu, které lze vydechnout po normálním výdechu. To je rezervovat množství, které lze vydechnout nad rámec toho, co je normální. Naopak, inspirační rezervní objem (IRV) je dodatečné množství vzduchu, které lze vdechnout po normální inhalaci.

Když vezmeme toto v úvahu, jaký je expirační rezervní objem?

Lékařská definice expirační rezervní objem : dodatečné množství vzduchu, které lze po normálním výdechu vydat z plic určeným úsilím - porovnejte inspirační rezervní objem.

Také víte, co je inspirační kapacita? Inspirační kapacita je objem vzduchu, který lze vdechnout po normálním tichém výdechu a rovná se dechovému objemu + inspirativní rezervní objem.

Kromě toho, co se stane s inspiračním rezervním objemem během cvičení?

Průměrný příliv objem je asi 500 ml pro muže i ženy. Inspirativní rezervní objem . Množství vdechovaného vzduchu navíc - nad přílivem objem - během silný nádech. Když vy cvičení , Máte rezervní objem klepnout na jako váš příliv objem zvyšuje.

Jak vypočítáte inspirační rezervní objem?

to je vypočítané sečtením přílivu objem , inspirační rezervní objem a expirační rezervní objem . VC = TV+ IRV +ERV. Je to množství vzduchu, které zbývá v plicích na konci normálního výdechu. to je vypočítané sečtením zbytkového a výdechového rezervní objemy.

Doporučuje: