Jak testujete Pseudomonas aeruginosa?
Jak testujete Pseudomonas aeruginosa?

Video: Jak testujete Pseudomonas aeruginosa?

Video: Jak testujete Pseudomonas aeruginosa?
Video: Синегнойная палочка - микробиология (инфекционные болезни) лекция 2024, Červenec
Anonim

Detekce P . aeruginosa kolonizace se normálně dosahuje kultivací výtěru z rány na umělém médiu. Typická izolační média pro infekce ran zahrnují krevní agar a čokoládový agar, stejně jako selektivní agary, jako je Mac-Conkey agar a média na bázi cetrimidu.

Je tedy indol Pseudomonas aeruginosa pozitivní nebo negativní?

Pseudomonas dává záporný Voges Proskauer, indol a testy methylové červeně, ale a pozitivní kataláza test. Zatímco některé druhy vykazují a záporný reakce v oxidázy test, většina druhů, včetně P . fluorescencí , dát pozitivní výsledek (viz obrázek 2).

Je kromě výše uvedeného ureáza Pseudomonas aeruginosa pozitivní nebo negativní? aeruginosa [96 %]) nebo mají chomáč tří až osmi bičíků ( P . cepacia [99 %]). Jsou to katalázy- pozitivní a také může být pozitivní pro ureáza ( P.

Také se zeptal, je Pseudomonas aeruginosa fermentor?

P . aeruginosa produkuje kolonie s charakteristickým „hroznovým“nebo „čerstvě tortillovým“zápachem na bakteriologických médiích. Ve smíšených kulturách může být izolován jako čiré kolonie na MacConkeyho agaru (protože nefermentuje laktózu), které budou pozitivní na oxidázu.

Jak pěstujete Pseudomonas?

Naočkujte P. aeruginosa do vývaru LB příslušnými antibiotiky a pěstovat kulturu P. aeruginosa po dobu 16–24 hodin při 37 °C. Přidejte 0,6 ml přes noc kultura do kryogenní lahvičky s 0,4 ml 50% glycerolu.

Doporučuje: