Obsah:

Jaké krevní skupiny mají Rh antigeny?
Jaké krevní skupiny mají Rh antigeny?

Video: Jaké krevní skupiny mají Rh antigeny?

Video: Jaké krevní skupiny mají Rh antigeny?
Video: KREVNÍ SKUPINY - Jak to vlastně funguje 2024, Červen
Anonim

Všech osm krevních skupin

  • Krevní skupina A Rh - Antigeny (na povrchu červené krev buňky):
  • Krevní skupina A Rh+ Antigeny (na povrchu červené krev buňky):
  • Krevní skupina B Rh - Antigeny (na povrchu červené krev buňky):
  • Krevní skupina B Rh+
  • Krevní skupina AB Rh -
  • Krevní skupina AB Rh+

Jaké antigeny tedy mají krevní skupiny?

ABO krevní skupina systém zahrnuje dva antigeny a dvě protilátky nalezené u lidí krev . Dva antigeny jsou antigen A a antigen B. Dvě protilátky jsou protilátka A a protilátka B. antigeny jsou přítomny na červené krev buňky a protilátky v séru.

Za druhé, jak antigeny určují krevní skupinu? Antigeny určují krevní skupinu a mohou to být buď proteiny, nebo komplexy molekul cukru (polysacharidy). Geny v krevní skupina antigenní skupina poskytnout pokyny k výrobě antigen proteiny. Protilátky proti typ B krev buňky (protilátky anti-B), které útočí a ničí typ B krev buňky.

Lze se také zeptat, má krev O+ antigeny Rh?

Univerzální dárci červených krvinek: Lidé s O negativní krev ne mít jakékoli A, B nebo Rh antigeny na jejich červené krev buněk, což znamená, že mohou darovat červenou krev buňky komukoli (jejich krev buňky nespustí imunitní systém příjemce k „boji“s krev ).

Jaká krevní skupina je Rh negativní?

Vaše krev může být Rh pozitivní, což znamená, že máte Rh protein nebo Rh negativní, což znamená, že nemáte Rh protein . Písmeno vaší krevní skupiny plus Rh tvoří vaši krevní skupinu. Můžete být O+, O−, A+, A−, B+, B−, AB+ nebo AB−.

Doporučuje: