Jak přesný je screening IPS?
Jak přesný je screening IPS?

Video: Jak přesný je screening IPS?

Video: Jak přesný je screening IPS?
Video: Advanced prenatal genetic testing 2024, Červenec
Anonim

IPS je 85 až 90 % přesný a má falešnou pozitivitu dvě až čtyři procenta. Sérum Integrovaný prenatální screening lze provést, pokud v oblasti, kde žijete, není k dispozici nuchální translucenční ultrazvuk. SIPS zahrnuje krevní test mezi 11. a 14. týdnem těhotenství a dalším mezi 15. a 20. týdnem.

Podobně se lidé ptají, k čemu slouží screeningový test IPS?

Integrovaný prenatální screening kombinuje váš věk, měření z nuchálního průsvitného ultrazvuku a dvě krve testy odhadnout šanci mít dítě s Downovým syndromem, trizomií 13 nebo trizomií 18.

Kromě výše uvedeného, jak přesný je prenatální screening? Prenatální screening testy Většina nastávajících maminek, a to i těch, u nichž se má za to, že mají nízké riziko vady, podstoupí několik promítání testy po celou dobu těhotenství. Ale mohou odhadnout pravděpodobnost, že je plod ovlivněn, s 80 až 99 procenty přesnost , záleží na promítání a stav.

jak přesný je test sips?

SIPS funguje při 82% detekční frekvenci a detekce IPS je 88-90% detekce s 3-5% falešnou pozitivitou. Problém falešných negativ? Statistiky mohou být někdy velmi obtížně interpretovatelné. Falešně negativní je šance, že váš screening test , nedokáže detekovat stav, pokud je přítomen.

Jak probíhá testování IPS?

Integrovaný prenatální Promítání ( IPS ) Integrovaný prenatální promítání zahrnuje krev test a nuchální translucenční ultrazvuk mezi 11. a 14. týdnem těhotenství. Druhá krev test je Hotovo je Hotovo mezi 15 a 20 týdny těhotenství. Výsledky obdržíte mezi 16 a 21 týdny.

Doporučuje: