Co je divertikl Kommerell?
Co je divertikl Kommerell?

Video: Co je divertikl Kommerell?

Video: Co je divertikl Kommerell?
Video: Kapslová endoskopie | Vyšetřovací metody | Mojemedicina.cz 2024, Červenec
Anonim

Kommerellův divertikl (KD) je vývojová anomálie aortálního oblouku charakterizovaná a divertikl na proximální sestupné aortě konfigurace levého nebo pravého oblouku, která vede k aberantní podklíčkové tepně.

Vzhledem k tomu, co je aortální divertikl?

Abstraktní. The aortální divertikl , velká boule na menším zakřivení aortální isthums, je příležitostná variace zjištěná během hrudní aortografie u pacientů s levou aortální oblouk a normální původ brachiocefalických tepen.

Také víte, co způsobuje aberantní pravou podklíčkovou tepnu? The aberantní původ pravá podklíčková tepna je způsobil involucí že jo čtvrtý cévní oblouk a proximální že jo hřbetní aorty a přetrvávání sedmé intersegmentální tepna pocházející z proximální sestupné hrudní aorty, tvořící abnormální průběh tepna lusoria [5, 6].

Lze se také zeptat, co znamená Lusoria?

Dysfagie lusoria (nebo Bayford-Autenriethova dysfagie) je abnormální stav charakterizovaný potížemi s polykáním způsobeným aberantní pravou podklíčkovou tepnou. Byl objeven Davidem Bayfordem v roce 1761 a poprvé o něm informoval v novinách v roce 1787.

Co způsobuje oblouk pravé aorty?

Tento stav je nejčastěji spojen s vrozenými srdečními vadami včetně Fallotovy tetralogie, plicní atrézie, defektů síňového septa, Truncus arteriosus, patent ductus arteriosus a že jo - oboustranný aortální oblouk , a je také často spojován s plicní hypertenzí.

Doporučuje: