Co je to tříselná adenopatie?
Co je to tříselná adenopatie?

Video: Co je to tříselná adenopatie?

Video: Co je to tříselná adenopatie?
Video: Superficial INGUINAL lymph nodes Anatomy made easy! 2024, Červenec
Anonim

Inguinální lymfadenopatie . Inguinální lymfadenopatie způsobuje zduření lymfatických uzlin v oblasti třísel. Může to být symptom infekčních nebo neoplastických procesů. Mezi infekční etiologie patří tuberkulóza, HIV, nespecifická nebo reaktivní lymfadenopatie k nedávné infekci dolních končetin nebo třísel.

Navíc adenopatie znamená rakovinu?

Rakovinová adenopatie nastane, když lymfatické uzliny bobtnat kvůli rakovina v těle. Tento znamená rakovinu buňky se odtrhnou od nádor a šíří se do dalších částí těla krví nebo lymfou. Když rakovina buňky jsou neseny v lymfě, mohou snadno uvíznout v lymfatické uzlině a způsobit adenopatii.

Následně je otázkou, jaký je rozdíl mezi adenopatií a lymfadenopatií? Lymfadenopatie nebo adenopatie je nemoc lymfatické uzliny , ve kterých mají abnormální velikost nebo konzistenci. V klinické praxi, rozdíl mezi lymfadenopatií a lymfadenitida se dělá zřídka a slova jsou obvykle považována za synonyma. Zánět lymfatických cév je známý jako lymfangitida.

Podobně se můžete ptát, je adenopatie nebezpečná?

U některých generalizovaných může dojít k rozšířenému zvětšení lymfatických uzlin infekce a adenopatie může být důsledkem vážného infekce , jako je HIV. Adenopatie je poměrně častá a může se vyskytnout i při mírné infekce . Rakovina je další častou příčinou zvětšení lymfatických uzlin.

Co znamená reaktivní adenopatie?

Oteklé žlázy jsou ve skutečnosti oteklé lymfatické uzliny , které jsou často reaktivní lymfatické uzliny . Můžete také slyšet tento stav označovaný jako reaktivní lymfadenopatie . Tento prostředek vaše lymfatické uzliny reagujete na něco, co se děje ve vašem těle. Obvykle to však není reakce na nic vážného.

Doporučuje: