Obsah:

Jaký je rozdíl mezi aortografií a angiografií?
Jaký je rozdíl mezi aortografií a angiografií?

Video: Jaký je rozdíl mezi aortografií a angiografií?

Video: Jaký je rozdíl mezi aortografií a angiografií?
Video: What is a Coronary Angiography and Angioplasty? 2024, Červen
Anonim

Angiografie , angiogram , arteriogram jsou všechny termíny používané k identifikaci postupu, který nastiňuje krevní cévy, obvykle tepny, v různých oblastech v tělo. Srdeční arteriogramy, také nazývané Heart Cath nebo Cardiac Cath, nastiňují srdeční tepny. Arteriogramy nohou kontrolují průtok krve do oblasti nohou a třísel.

Jaký je rozdíl mezi angiografií a CT angiografií?

A CT angiogram je méně invazivní test než standardní angiogram . Standard angiogram zahrnuje provlečení tenké hadičky zvané katétr tepnou na paži nebo noze až do studované oblasti. Ale s CT angiogramem , do vašeho těla se nevkládají žádné hadičky. Další informace naleznete v tématu Angiogram.

Co je to navíc test arteriogramu? An arteriogram je zobrazování test který pomocí rentgenových paprsků a speciálního barviva vidí do tepen. Lze jej použít k zobrazení tepen v srdci, mozku, ledvinách a dalších částech těla. Renální arteriografie (ledviny) mezenterická angiografie (tlustého střeva nebo tenkého střeva)

Jaké jsou typy angiografie?

Typy angiogramů

  • Počítačová tomografie Angiografie.
  • Koronární angiogram.
  • Digitální subtrakční angiografie.
  • Magnetická rezonanční angiografie.
  • Angiogram plic.
  • Radionuklidový angiogram.
  • Renální angiogram.

Jaké je použití angiografie?

Angiografie je zobrazovací test, který použití Rentgenové paprsky pro zobrazení krevních cév vašeho těla. Rentgenové paprsky poskytnuté angiografie se nazývají angiogramy . Tento test se používá ke studiu úzkých, zablokovaných, zvětšených nebo poškozených tepen nebo žil na mnoha částech těla, včetně mozku, srdce, břicha a nohou.

Doporučuje: