Jaké jsou normální počty bílých krvinek?
Jaké jsou normální počty bílých krvinek?

Video: Jaké jsou normální počty bílých krvinek?

Video: Jaké jsou normální počty bílých krvinek?
Video: Jaká je ideální hladina bílých krvinek? 2024, Červenec
Anonim

Kolik bílé krvinky (WBC) někdo má různé, ale normální rozsah je obvykle mezi 4 000 a 11 000 na mikrolitr krev . A krev test, který ukazuje a Počet WBC méně než 4 000 na mikrolitr (některé laboratoře uvádějí méně než 4 500) by mohlo znamenat, že vaše tělo nemusí být schopné bojovat s infekcí tak, jak by mělo.

Jaký je v tomto ohledu normální rozsah počtu bílých krvinek?

The normální počet bílých krvinek v krev je 4 500 až 11 000 WBC na mikrolitr (4,5 až 11,0 × 109/L). Normální rozsahy hodnot se může v různých laboratořích mírně lišit. Některé laboratoře používají různá měření nebo mohou testovat různé vzorky. Promluvte si se svým poskytovatelem o výsledcích testů.

co způsobuje vysoký počet bílých krvinek? A vysoký počet bílých krvinek obvykle naznačuje: Zvýšená produkce bílé krvinky bojovat s infekcí. Reakce na lék, která se zvyšuje bílých krvinek Výroba. Onemocnění kostní dřeně, způsobující abnormálně vysoký produkce bílé krvinky.

Je tedy počet bílých krvinek 11,8 vysoký?

Příliš málo bílých krvinek (známá jako leukopenie), stejně jako příliš mnoho (známá jako leukocytóza) naznačují problém. Normální počet bílých krvinek liší se od člověka k člověku a s věkem. Dospělý počet bílých krvinek pohybuje se od 4 000 do 10 000. Vaše hodnota 12 000 je tedy mírně zvýšená.

Jaký je normální rozsah počtu WBC u mužů a žen?

The normální vzdálenost pro počet bílých krvinek v zdravý dospělý je mezi 4 000 a 11 000 WBC na mikrolitr (Μl nebo mcL) nebo krychlový milimetr (mm3) krve, i když se může lišit samci a samice a zdravé děti a mladí lidé mají obvykle více.

Doporučuje: