Jaký druh antibiotika je cefalexin?
Jaký druh antibiotika je cefalexin?

Video: Jaký druh antibiotika je cefalexin?

Video: Jaký druh antibiotika je cefalexin?
Video: 5 САМЫХ СИЛЬНЫХ АНТИБИОТИКОВ. 2024, Červenec
Anonim

Cephalexin je a cefalosporin (SEF s nízkým obsahem sporin) antibiotikum. Funguje tak, že bojuje s bakteriemi ve vašem těle. Cephalexin se používá k léčbě infekcí způsobených bakteriemi, včetně infekcí horních cest dýchacích, infekcí uší, kožních infekcí, infekcí močových cest a infekcí kostí.

Jen tak, je Cephalexin 500 mg silné antibiotikum?

Cephalexin , an antibiotikum v rodině cefalosporinů se používá k léčbě infekcí způsobených bakteriemi. Cephalexin by se mělo používat pouze tehdy, když existuje silný důkazy na podporu jeho použití. Nadužívání širokého spektra antibiotika může vést k závažným infekcím bakteriemi rezistentními na léčiva („superbugs“).

je cefalexin stejný jako penicilin? Keflex ( cefalexin ) patří do třídy antibiotik nazývaných cefalosporiny. Jsou podobné penicilin v akci a vedlejších účincích. peniciliny jsou antibiotika používaná k léčbě bakteriálních infekcí, které jsou odvozeny z antibiotika penicilin.

Kromě toho je cefalexin stejný jako amoxicilin?

Cephalexin a amoxicilin jsou antibiotika používaná k léčbě různých bakteriálních infekcí. Cephalexin je cefalosporinové antibiotikum a amoxicilin je antibiotikum penicilinového typu. Názvy značek pro cefalexin zahrnout Keflex a Daxbia. Názvy značek pro amoxicilin patří Amoxil, Moxatag a Larotid.

Jaké bakterie léčí cefalexin?

Cephalexin je zvyklý zacházet některé infekce způsobené bakterie jako je zápal plic a jiné infekce dýchacích cest; a infekce kostí, kůže, uší, genitálií a močových cest. Cephalexin je ve třídě léků nazývaných cefalosporinová antibiotika.

Doporučuje: