Co je to zážitková rodinná terapie?
Co je to zážitková rodinná terapie?

Video: Co je to zážitková rodinná terapie?

Video: Co je to zážitková rodinná terapie?
Video: Rodinná terapie | VZTAHOLOG Michal Nikodem 2024, Červenec
Anonim

Zážitková rodinná terapie je intuitivní přístup, který využívá aktivní, multisenzorické techniky. Tyto techniky, jako jsou hraní rolí a kresby, zvyšují rodinné vyjádření afektu a odhalování nových informací. Zvýšený vliv a nekryté informace stimulují změny a růst v rodina Systém.

Podobně, co je to zážitková terapie?

Zážitková terapie je terapeutický technika, která využívá expresivní nástroje a činnosti, jako je hraní rolí nebo herectví, rekvizity, umění a řemesla, hudba, péče o zvířata, komentované snímky nebo různé formy rekreace k opětovnému osvojení a znovu prožití emočních situací z minulých a nedávných vztahů.

Co je také symbolická zážitková rodinná terapie? Symbolický - zážitková rodinná terapie je neteoretický a pragmatický přístup, který na rozdíl od několika jiných terapií není strukturovaný. Je to důležité pro terapeut využít vlastní osobnost, spontánnost a kreativitu symbolický - zážitková rodinná terapie.

Když to vezmeme v úvahu, jaký je cíl zážitkové rodinné terapie?

Hlavní fotbalová branka jakéhokoli zážitková rodinná terapie je usnadnit individuální autonomii a přinést vše rodina členové pocit vzájemného propojení nebo sounáležitosti. Další fotbalová branka je pomoci rodina povzbuzujte jeden druhého rodina členská individuace.

Který z následujících příkladů je příkladem zážitkové terapie?

Jak naznačuje jeho název, zážitková terapie zahrnuje spíše akce, pohyby a činnosti než tradičnější „povídání“ terapie .” Příklady zážitkové terapie zahrnují rekreaci terapie , koňský terapie , expresivní umění terapie , hudba terapie , divočina terapie , dobrodružství terapie a psychodrama.

Doporučuje: