Jaký je účel foramenu obturátoru?
Jaký je účel foramenu obturátoru?

Video: Jaký je účel foramenu obturátoru?

Video: Jaký je účel foramenu obturátoru?
Video: Jak shromáždila celá panorama Petrohradu 2024, Červen
Anonim

Vede do horní části obturator foramen , což je otvor pro cévy a nervy mezi kostí ischia a pubis, umístěný ve spodní části pánve. Nejen že obturátor tepna transportuje okysličenou krev do jejích větví, slouží také oblasti pánve.

Kromě toho, co prochází přes foramen obturator?

The obturátor kanál je průchod vytvořený v obturator foramen podle části obturátor membrána. Spojuje pánev se stehnem. The obturátor tepna, obturátor žíla a obturátor nervy všechny cestovat přes kanál.

Někdo se také může ptát, co je to obturator fossa? The obturator foramen je velký otvor, umístěný mezi ischium a pubis. U mužů je velký a oválného tvaru, jeho nejdelší průměr je šikmo šikmo zpředu dozadu; u žen je menší a více trojúhelníkový. Přes kanál obturátor cévy a nerv vycházejí z pánve.

Jak se tvoří foramen obturátoru?

The obturator foramen (Latinský foramen obturatum) je velký otvor vytvořený ischiovými a pubisovými kostmi pánve, kterými procházejí nervy a cévy.

Prochází sedací nerv foramenem obturátoru?

Čím menší ischiatický foramen má jako své hranice ischiální tělo vpředu, ischiální páteř a sakrospinózní vaz nahoře a sakrotuberózní vaz vzadu. Šlacha a nerv z obturátor internus stejně jako pudendální nerv a plavidla projíždět a foramen.

Doporučuje: