Jaký je mechanismus účinku kurare?
Jaký je mechanismus účinku kurare?

Video: Jaký je mechanismus účinku kurare?

Video: Jaký je mechanismus účinku kurare?
Video: Popel ze dřeva, soda a trichodermin. Jsou kompatibilní? 2024, Červenec
Anonim

Curare je příklad nedepolarizujícího svalového relaxantu, který blokuje nikotinový acetylcholinový receptor (nAChR), jeden ze dvou typů acetylcholinových (ACh) receptorů, na nervosvalové křižovatce.

Tímto způsobem, co je kurare a jak funguje?

Curare : Svalový relaxant používaný v anestezii (a v minulosti v šípových jedech jihoamerických indiánů). Curare soutěží s acetylcholinem, chemikálií, která přenáší informace mezi nervovými a svalovými buňkami, a blokuje přenos informací.

Kromě toho, jak curare způsobuje smrt? Smrt z kurare je způsobil asfyxií, protože kosterní svaly se uvolní a následně ochrnou. Prokázal to výzkum curare příčiny oslabení nebo ochrnutí kosterních svalů interferencí s přenosem nervových vzruchů mezi nervovým axonem a stahovacím mechanismem svalové buňky.

Také víte, jaký je mechanismus účinku sukcinylcholinu?

The mechanismus účinku sukcinylcholinu zahrnuje to, co se jeví jako „trvalá“depolarizace neuromuskulárního spojení. Tato depolarizace je způsobena sukcinylcholin napodobování účinek acetylcholinu, ale bez rychlé hydrolýzy acetylcholinesterázou.

Jak kurare inhibuje acetylcholin?

Curare blokuje potenciál endplate, protože je konkurenceschopný inhibitor z acetylcholin (ACh), vysílač uvolněný na presynaptickém terminálu. Curare ano ne blok napěťově závislý Na+ vodivost nebo napěťově závislý K+ vodivost, která je základem svalového akčního potenciálu.

Doporučuje: