Je nalezeno nepravidelné sloveso?
Je nalezeno nepravidelné sloveso?

Video: Je nalezeno nepravidelné sloveso?

Video: Je nalezeno nepravidelné sloveso?
Video: NJ 7. ročník: nepravidelné sloveso sprechen 2024, Září
Anonim

→ V tomto případě nepravidelné sloveso probuzený je minulá jednoduchá forma „probuzení“. Bitten je minulou účastnickou formou „kousnutí“a krvácení je základní forma. → V tomto případě nepravidelné sloveso nápoj je v základní formě. Drank je v minulosti jednoduchá forma „pití“a nalezeno je minulá jednoduchá forma „najít“.

Podobně, jaký je příklad nepravidelného slovesa?

nepravidelné sloveso . A sloveso ve kterém se minulý čas netvoří přidáním konce s obvyklou koncovkou. Příklady z nepravidelná slovesa zpívají (zpívali minulý čas); cítit cítil); a jít (šel). (Porovnávejte pravidelné sloveso .)

Jak také poznáte, že je sloveso nepravidelné? Poznámky k slovesa končící na -ir Takzvaná „pravidla“pro nepravidelná slovesa aby byly složité a nekonzistentní. A sloveso je regulární, když se řídí vzorem zakončení v závislosti na tom, zda je infinitivní forma zakončena -AR nebo -IR/-ER. Nějaký nepravidelná slovesa jako "ser" se těmito vzory vůbec neřídí.

Pokud jde o toto, je vytvořeno nepravidelné sloveso?

Jiné běžné nepravidelná slovesa zahrnovat have (což se stává had), udělat (což se stává vyrobeno ) a řekněte (což se stane řečeno). Nějaký nepravidelná slovesa jsou stejné v přítomném i minulém čase. Některé příklady jsou vloženy, ponechány, nastaveny a vyříznuty.

Je viděno nepravidelné sloveso?

(Současné participium a gerundické formy slovesa , končící na -ing, jsou vždy pravidelné.

Minulý čas nepravidelná slovesa.

Slovesné tvary Slovesná třída a poznámky
pil – piloval – piloval/piloval Slabý; řezané analogií se silnými slovesy

Doporučuje: