Co způsobuje, že buňka reaguje na určitý hormon?
Co způsobuje, že buňka reaguje na určitý hormon?

Video: Co způsobuje, že buňka reaguje na určitý hormon?

Video: Co způsobuje, že buňka reaguje na určitý hormon?
Video: How do your hormones work? - Emma Bryce 2024, Září
Anonim

Cíl buňka reaguje na a hormon protože nese receptory pro hormon . Jinými slovy, a konkrétní buňka je cíl buňka pro hormon pokud k tomu obsahuje funkční receptory hormon , a buňky které nemají takový receptor, tím nelze přímo ovlivnit hormon.

Jednoduše řečeno, co dělá z buňky cíl konkrétního hormonu?

A cílová buňka reaguje na a hormon protože nese receptory pro hormon . Jinými slovy, a konkrétní buňka je cílová buňka pro hormon pokud pro to obsahuje funkční receptory hormon , a buňky které nemají takový receptor, tím nelze přímo ovlivnit hormon.

Víte také, jak hormony interagují s cílovými buňkami? -daný hormon ovlivňuje pouze konkrétní cílové buňky . - Hormony , stejně jako neurotransmitery, ovlivňují jejich cílové buňky chemickou vazbou na specifické proteinové receptory. -přecházejí ze sekrece buňky které je přeměňují na intersticiální tekutinu a poté do krve.

Lze se také zeptat, jak hormony poznají, že dosáhly svých cílových buněk?

Žlázy se uvolní hormony do krve nebo okolní tekutiny buňky v reakci na podněty zevnitř i zvenčí těla. Po propuštění, hormony cestovat po celém těle hledat cílové buňky které obsahují odpovídající receptory.

Jak jsou hormony transportovány po těle?

Hormony cestovat po celém těle buď v krevním oběhu, nebo v tekutině kolem buňky, hledají cílové buňky. Jednou hormony najdou cílovou buňku, vážou se se specifickými proteinovými receptory uvnitř nebo na povrchu buňky a specificky mění aktivity buňky.

Doporučuje: